CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Followers

Duit Beli Galaxy Note

Love Story

Daisypath Anniversary tickers


Saturday, May 19, 2012

Cerita Seorang Sahabat




kawan baik. Aku tak pernah ada kawan baik yang baik dengan aku untuk satu tempoh yang lama. :) 
satu kawan baik aku yang aku tak pasti dia akan ingat aku ini kawan baik dia ke tak
time aku belajar kat Gombak. 
situasinya, aku demam dan dia juga demam dan waktu tu kat rumah sewa kami tak ada sesiapa
masing-masing lapar dan tak larat nak turun bawah beli
akhirnya dia bangun dan masakkan untuk kami bubur nasi


Aku nak nangis masa tu. serius terharu. tapi aku tahan. lepas tu dengan berselubung selimut kami makan bubur tu panas. Nak dijadikan cerita, bf aku time tu datang rumah nak pulangkan laptop aku. Itupun lepas 2 3 hari aku mintak. Rupanya, dia bukan setakat datang hantar laptop tapi dia pulangkan hati aku sekali.


Kau demam lepas tu bf kau buang kau. sakit kan? Dan dia. Dia yang aku panggil baik tu yang tenangkan aku. dia peluk aku. Dia suruh aku sabar. Dia baik. Aku berpeluang jumpa family dia time raya tahun bila aku tak ingat. family aku jumpa family dia. Dan dah lama kami lost contact. baru-baru ini dari seorang kawan, aku dapat tahu ayah dia dah kembali ke rahmatullah. Semoga kau tabah ya kawan. maafkan aku sebab  tak ada dengan kau waktu itu...


- - - - - - - 





Tapi bukan itu aku nak cerita sebenarnya. Aku nak cerita tentang seorang kawan dunia maya aku. 
Dia, terlalu istimewa untuk aku. Sangat istimewa.
Seingat aku, aku perasan yang dia ada dalam list kawan kat FB aku masa aku dengan Sang Pencinta
Sejak detik itu aku berkawan dengan dia.
Dan aku semakin rapat dengan dia masa aku dengan Iman.
Aku pernah call dia nangis-nangis sebab masa itu aku tengah belajar terima kehilangan Iman dari hidup aku. 
Lama weh gayut. Dia pujuk aku. Dia nangis sama dengan aku. 
Kemudian, makin hari makin rapat. makin rapat. sampai aku rasa aku sayang dia sangat-sangat. 
Dengan kemodenan yang ada, Wassap digunakan sebaik mungkin.
Cuma aku tak suka mesej. Dia yang selalu mulakan conversation.
Bukan sombong cuma aku rasa kalau hari2 mesej, aku tak sempat rindu dia.


Dan hari ini aku rasa dah hampir 2 tahun kami berkawan.
Aku bahagia dengan dia.
Aku harap Tuhan bahagiakan dia sebab dia selalu cuba bahagiakan aku.
Dia selalu dengar masalah aku.
Dia bagi aku pinjam bahu dia.
Dia tak pernah buat aku rasa keseorangan.
Dia selalu ada dengan aku..


Ya, aku tak pernah jumpa dia. 2x dah planning nak pergi.
Tapi terpaksa cancel.


" Jemah, Jenab sayang awak. Jenab harap, persahabatan ini sampai kita mati. Jenab tak ada apa nak bagi pada awak. Tapi kalau awak ada apa-apa nak kongsi, Jenab ada tau. Saaaaaaaaaaaaaayang Jemah! "






Friends Forever
BFF
Jenab - Jemah

=)


2 orang mendoakan:

Tieah Madian said...

Kawan baik senang dicari dan senang pergi..

Addiey said...

aku dah kehilangan kawan yang macam tuu. :'(

Duit Poket