CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Followers

Duit Beli Galaxy Note

Love Story

Daisypath Anniversary tickers


Tuesday, August 24, 2010

Laksamana Sunan

pernah dengar nama ni?
kalau sesape yang memang kaki novel mesti pernah dengarkan?


Laksamama Sunan,
lelaki bersedih dari tanah rencong
hidup dan matinya hanya demi agama


saat getir cuma 1 yang akan diperkatakan,
"mahukah kamu menerima tawaran hamba?"


hmm~


bila baca novel nie
mesti mimpi pasal sunan
tah muka sape-sape je dalam mimpi tu
kan best kalau mell ni haryani
:)
dapat jumpa sunan


ni novel bersiri Laksamana Sunan *cover die memang pesen tunjuk mata je*




pastu ni



pastu



sekarang sedang usaha menghabiskan ni



dan lepas ni saya pastikan rindu kamu Sunan
jika di waktu sekarang ini masih ada 
seorang lelaki sepertimu
pasti dia yang aku pinang

"aku cintakan mu kerana agama yang ada padamu dan jika kamu hilangkan agama itu maka hilanglah cintaku padamu..."

- awan jika dapatku gapai maka saktilah hamba -


p/s : takde ke orang nak filem kan cite nie? mesti mell orang yang first pegi tengok...

16 orang mendoakan:

+++uchi+++ said...

yeh!! cite tu sesangat best...sy pun ada koleksi dia..walau pun ala2 purba tp best..bnyk benda kt leh belajar dr novel2 tu :)

Camellia said...

yerp! sangat kagum ngan sunan. nak somi cm die~

PUPUT said...

novel terbaik spjg zaman...dgr2 ada lg sambungn..haryani masa mula2 je mell..sunan kawen ngn org lain..masa cinta sufi ada awek lain, haryani dah xde dlm tu..
novel yg epik, gothic, mistik...mmg giler la novel ni..
pnah ada ura2 nak dimoviekan..siap ada lagu lg dr novel ni...band singapore yg nyanyi..leh tahan gak lagu dia..
sbg manusia aku sayang padamu..
ram d best..
^_^

Camellia said...

suka sgt sis.selalu mimpi dia.i wish i dapat husband cm die~ kerana agama dia~ :)

sebagai manusia aku sayang padamu.

:)

suka!

Sabri said...

Salam,
wow kamu suka novel ramlee awang murshid iyer?
samalah tapi saya bru baca hbs ADAM.
yg lain tgk2 je dulu.
thriller yg best dan berkait dari sebuah buku ke buku yg lain spt di atas.

Camellia said...

saya baca. :) novel 3ler nie best sgt~ =) awak bacalah semua novel2 die. novel mikhail best.paling suka novel tu. hee!

sYafIkJacK said...

best gila this novel , mule2 tak mnt tapi bila da dapat baca fuuhhh ase cam nak baca je terus , novel mantap sekali

Camellia said...

hahaha! novel pertama sy baca bagaikan puteri tu.dah baca best~ terus saya kumpul semua novel RAM..kecuali yang hutan2~ :P

akuvision said...

saya bukan kaki novel, tapi saya minat novel ni kesemuanya dari bagaikan puteri. Kalaulah Laksamana Sunan memang wujud, suggest rangkaian novel ini difilemkan, pasti epik!

Camellia said...

:) pasti! lagi hebat dr puteri gunung ledang.cerita ni...seakan hidup...and sy pn selalu trfikir...kalaulah Laksamana Sunan itu wujud...

missamy said...

waa .
nak bace novel hijab sang pncipta ngan cinta sufi :)
rindu sama laksmna sunan .
sbg manusia , ak syg kpdmu :)

Camellia said...

kalau ada sambungan lagi...mesti best kan... =)

Habibb said...

Ada koleksi ini dLm simpanan Cik Abang.. Tapi sendiri tak pernah baca.. nanti ada masa nak baca la..

::..akubukansky..:: said...

novel nih mmg syok habis...abes jep bace sokmo teringat at laksamana sunan..citer nih mcm real an...ciap ader hang tuah lagik..

Camellia said...

habibb : bacalah.amik waktu utk nikmati novel ni.x kan mengecewakan.

Camellia said...

akubukansky : haah~ seakan real kan~ sebab tu terasa cam sunan tu wujud. :) sampai termimpi2.hee!

Duit Poket